Overeenkomsten

Advocaten worden helaas vaak pas als laatste redmiddel ingeschakeld. Dat is zonde. Als advocaat ondernemingsrecht en procesadvocaat weet ik namelijk heel goed waarover geschillen en conflicten ontstaan die in een rechtszaak kunnen uitmonden (bijvoorbeeld: deadlock, ontbinding VOF, wanprestatie, niet-nakoming, schadevergoeding). Daardoor voorzie ik de problemen waarmee ondernemers geconfronteerd kunnen worden en weet ik deze te ondervangen in goede overeenkomsten.

Contract opstellen

Laat mij een goed contract opstellen. Met het downloaden van een modelcontract van internet ben je er niet. Zulke standaardovereenkomsten hebben meestal veel overbodige ballast en zijn te algemeen. Verstandige ondernemers voorkomen problemen door duidelijke afspraken te maken en concreet vast te leggen.

Bij het aangaan van een samenwerking is het bijvoorbeeld belangrijk om ook alvast na te denken over hoe bij meningsverschillen toch goede beslissingen voor de onderneming genomen kunnen worden en over hoe de compagnons uit elkaar gaan als het tegenvalt. Bij een overname moet duidelijk zijn wat verkocht wordt. Ik stel de juiste vragen, zodat niets in de onderhandelingen onbesproken blijft en alles goed geregeld wordt.

Ook in je dagelijkse bedrijfsvoering is een contract opstellen essentieel. De tijd dat zaken gedaan werden op de achterkant van een bierviltje is voorbij. Tegenwoordig ontkom je er niet aan om de afspraken met klanten en opdrachtgevers goed vast te leggen. Dat hoeft geen commerciële belemmering te zijn, integendeel. Ik weet jouw risico’s te ondervangen in modelovereenkomsten en algemene voorwaarden, die jouw bedrijfsvoering vergemakkelijken én je een professionele uitstraling geven.

Problemen
voorkomen;
dat is de kunst!

+31 (0)165 74 30 01
svdr@art-advocatuur.nl

Voorkomen

Kennismaken? Stuur een e-mail naar svdr@art-advocatuur.nl of bel 0165 74 30 01.